Matematik
Eksakt værdi
29. september 2004 af
Moderatoren
Heej!
Jeg har følgende opgave:
integralet af xcos(x'2)dx med øvre grænse= 1/2pi og nedre =0
Jeg sætter t=x'2
også regner jeg lidt ud og får 2[xsin(t)] med grænserne 2,47 og 0
Er det ikke rigtigt det jeg har gjort??
Jeg har følgende opgave:
integralet af xcos(x'2)dx med øvre grænse= 1/2pi og nedre =0
Jeg sætter t=x'2
også regner jeg lidt ud og får 2[xsin(t)] med grænserne 2,47 og 0
Er det ikke rigtigt det jeg har gjort??
Svar #1
29. september 2004 af Jean
Nej, det ser ikke sådan ud. For det første skriver du eksakt så (pi/2)^2 = pi^2/4 og så substiturerer du jo, så skulle x'et gerne forsvinde. Prøv at skrive dine udregninger ned, så er det lettere at hjælpe.
Svar #2
29. september 2004 af Lurch (Slettet)
gør følgende,
INT(x*cos(x^2))dx) = (1/2)*INT(2*x*cos(x^2))dx)
brug så substitution,
t=x^2, dt=(2x)dx
(1/2)*INT(2*x*cos(x^2))dx) =
(1/2)*INT(cos(t)dt)
nu skulle den være lig til
INT(x*cos(x^2))dx) = (1/2)*INT(2*x*cos(x^2))dx)
brug så substitution,
t=x^2, dt=(2x)dx
(1/2)*INT(2*x*cos(x^2))dx) =
(1/2)*INT(cos(t)dt)
nu skulle den være lig til
Skriv et svar til: Eksakt værdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
