Kemi

Reaktionsskema

29. september 2004 af Jeannes (Slettet)
Hej! Jeg har to spørgsmål:

1) Min lommeregner kan ikke udregne 10^(-10.4). Eller jo, det kan den, men den skriver en masse mærkeligt jeg fatter minus af! Hvad giver det?



2) Jeg har fået opgaven:

Kobberoxid kan omdannes til frit kobber ved opvarmning i en gasstrøm af hydrogen. Hydrogen ledes hen over kobberoxidet, og reagrensglasset opvarmes indtil al al kobberoxid er omdannet til frit kobber.

a) Færdiggør reaktionsskemaet

CuO + H(2) ->

I et forsøg anvendes der 0,62g CuO

b) Beregn hvor mange gram frit kobber der dannes


Jeg har ingen anelse om hvad jeg skal gøre! Har prøvet og prøvet, men det virker ligesom ikke!!! HJÆLP!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2004 af Damon (Slettet)

10^(-10.4) = 3,98107 * 10^-11

Svar #2
29. september 2004 af Jeannes (Slettet)

#1-> Tak, men jeg skal skrive det helt ud... Det var det resultat jeg fik på lommeregneren, men hvordan skrives det 'færdigt'?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2004 af Damon (Slettet)

a) Færdiggør reaktionsskemaet

CuO + H2 -> Cu + H2O

b) Udregn stofmængden af 0,62 g CuO. Jævnfør reaktionsskemaet er n(CuO)=n(Cu).
m = n*M <---n/stodmængden har du lige udregnet og M kan du aflæse i det periodiske system til 63,55 g/mol.

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2004 af frodo (Slettet)

ved at dividere 3,98107 med 100 milliarder! får du tallet skrevet helt ud.
Denne notation kaldes videnskabelig notation, og er langt mere anvendelig mht så små tal.

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2004 af Damon (Slettet)

#2 mener du sådan her:

10^(-10.4) = 0,0000000000398107170554 ?

Svar #6
29. september 2004 af Jeannes (Slettet)

#5 Ja sådan!!! Med hensyn til spørgsmål a... Vi har en tegning af et reagensglas hvor der står at overskydende hydrogen afbrændes... Hvad menes der med det?

Tegningen kan beskrives som følger...

Hydrogen ledes ind gennem en prop i reagensglasset med kobberoxid der opvarmes, og i ender er der en flamme hvori der står overskydende hydrogen afbrændes...

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2004 af Damon (Slettet)

Der menes, at der ledes mere hydrogen ind end der kan bruges. Man putter så meget ind at man i hvert fald er sikker på der hele tiden er nok hydrogen - og lidt mere til.


Da hydrogen er pænt brandfarligt, er det ikke så smart bare at lade det slippe uhindret ud i lokalet, hvor reaktionen foregår, da man kan risikere en kæmpe eksplosion. Især blandet med oxygen (som i forvejen er i luften i lokalet) bliver det til knaldgas som navnet antyder er lorte sprængfarligt.

Skriv et svar til: Reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.