Matematik
Bestem side i ligebenet trekant
22. juli 2008 af
asdfasdfasdfae (Slettet)
Hej
Jeg har problemer med følgende opgave:
I en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lige lange sider, og siden AB er 2 enheder længere end BC
a) Bestem a, således at vinkel C = 90grader.
Håber der er nogle der kan hjælpe!
mvh Søren
Jeg har problemer med følgende opgave:
I en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lige lange sider, og siden AB er 2 enheder længere end BC
a) Bestem a, således at vinkel C = 90grader.
Håber der er nogle der kan hjælpe!
mvh Søren
Svar #1
22. juli 2008 af mathon
|AC| = |BC| = a>0
|AB| = c>0
c^2 = a^2 + a^2
(a+2)^2 = 2a^2
a+2 = sqrt(2)*a (når der ses bort fra negative løsninger)
(sqrt(2)-1)a = 2
a = 2/(sqrt(2)-1)
|AB| = c>0
c^2 = a^2 + a^2
(a+2)^2 = 2a^2
a+2 = sqrt(2)*a (når der ses bort fra negative løsninger)
(sqrt(2)-1)a = 2
a = 2/(sqrt(2)-1)
Svar #2
22. juli 2008 af asdfasdfasdfae (Slettet)
Tak for det hurtige svar :) Jeg kigger lidt på det, og ser om jeg kan forstå det hehe ;)
Skriv et svar til: Bestem side i ligebenet trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
