Kemi

Påvis Protein

26. juli 2008 af T-buch (Slettet)
Jeg kan forstå at man kan påvise protein i et stof ved at lade proteinet eller rettere aminosyrerne opløse i en basisk opløsning. Da aminosyrerne (rettere amfoionen) er en amfolyt agerer den syre og afgiver en hydron
Så kan jeg forstå, at man ved hjælp af CuII ionen kan påvise peptidbindingerne.

Men så begynder det også at knibe. For det, at aminosyrerne agerer som syre er vel sådan set ligegyldig, da jeg mener at have læst et sted, at cuII ionerne indgår med nitrogenatomet som sidder i peptidbindingen (-C(=O)NH-)i en forbindelse (ion - molekyle??) og resulterer så i en farvning vi kan observere

Nogen der kender den FULDE sandhed?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. august 2008 af frodo (Slettet)

ja, Nitrogenatomerne i peptidbindingen laver et kompleks med Cu(II) i basisk opløsning, som er farvet.
At det kun sker i basisk opløsning er formodentlig fordi ladningstætheden på N'erne er større da end i sur opløsning.

Svar #2
03. august 2008 af T-buch (Slettet)

Så det er ikke fordi at peptidbindingerne (hvor omtalte N indgår) brydes af at indgå i en basisk opløsning og så hernæst kan indgå i en forbindelse med CU(II)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. august 2008 af frodo (Slettet)

nej. Opløsningen behøver ikke være ret basisk, og peptidbindinger er ret svære at bryde. Denne reaktion sker med det samme..

Svar #4
04. august 2008 af T-buch (Slettet)

Men der er vel en eller anden grund til at vi bringer proteinerne i en basisk opløsning - det er måske som du i øvrigt er kort inde på din formodning om ladningstæthed?

Svar #5
09. august 2008 af T-buch (Slettet)

Sig endelig til, hvis nogen ved, hvad der helt nøjagtigt sker eller hvorfor protein lige skal have en gang basisk opløsning inden Cu(II) kan indgå som en kompleks med nitrogenatomet i peptidbindingerne


Svar #6
10. august 2008 af T-buch (Slettet)

Jeg har selv med stor hjælp fra Hans Birger (forfatter til ISIS systemet bla.) kommet frem til følgende nogenlunde forklaring

Nødvendigheden af det basiske forhold må forklares med, at ellers vil det ledige elektronpar i peptidkomplekset (-C(=O)NH-) være optaget af H+-ioner.( tjek evt. et Bjerrumdiagram for f.eks. glycin). I neutral opløsning sidder der netop H+ på amino-grupperne; men ved høj pH er H+ væk.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. august 2008 af frodo (Slettet)

det bjerrumdiagram vil jeg gerne se..

amid-N'et er ikke basisk, og er ikke protoneret ved neutral pH. Du må have misforstået noget..

aminogrupper -NH- kan godt være protoneret ved neutral pH, men ikke amidgrupper: -(C=O)NH-


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. august 2008 af frodo (Slettet)

der er naturligvis altid tale om ligevægte, og derfor min kommentar om øget (negativ) ladningstæthed i basisk opløsning.


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. august 2008 af frodo (Slettet)

Ups!

Nu ved jeg hvor det er gået galt. Du kan ikke sammenligne bjerrumdiagrammet for glycin med det for et amid-N. I glycin er det en fri aminogruppe. I peptider er det amidbundet.


Svar #10
10. august 2008 af T-buch (Slettet)

Der skulle have stået aminogruppe - -NH- og ikke -(C=O)NH-


Svar #11
10. august 2008 af T-buch (Slettet)

Under alle omstændighed giver det vel meget god mening at at opløsningen skal være basisk for at undgå at for mange hydroner  i stedet for Cu2- bider på Nitrogenets lone pair?


Brugbart svar (1)

Svar #12
10. august 2008 af frodo (Slettet)

ja


Skriv et svar til: Påvis Protein

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.