Matematik

potensudvikling

10. august 2008 af noerd88 (Slettet)

jeg ville høre om nogen kunne hjælpe mig lidt med at svare på noget om potensudviklinger

til en funktion af formen f(x)=b*x^a

lyder spørgsmålet at jeg skal beskrive funktionen og deri betydningen af a og b

og der blev jeg så lidt i tvivl, for jeg ved at til en eksponentieludvikling er startværdien b, men er der ikke noget med at det er anderledes med en potensudvikling og hvad er a så? og den har vel også en fremskrivningsfaktor, eller?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

En potensudvikling har punktet P(1,b) - sæt selv x=1 og se, at f(1)=b.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. august 2008 af ibibib (Slettet)

Der gælder at når a<0 er potensudviklingen aftagende og når a>0 er potensudviklingen voksende.

Derudover gælder der, når a>1,  at f vokser hurtigere i procent end x vokser i procent.

Når 0<a<1 vokser x hurtigere i procent end f vokser i procent.


Skriv et svar til: potensudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.