Matematik

Tricky matematik opgave.

30. september 2004 af shack (Slettet)
Jeg har fået følgende spørgsmål:

Strykket i et fly kan beskrives som:

f(x)=b*a^x

Jeg har udregnet a:0,854
Og b: 1282,54

Det betyder ikke noget hvordan jeg har det, men talene er rigtige nok.

Nu skal jeg svare på følgende:

To fly befinder sig i stratosfæren. På det ene fly måles dobbelt så stort tryk som på det andet.

Bestem højdeforskellen mellem de to fly.

f(x) er tryket. b er en konstant, a er fremskrivningsfaktoren og x er højden.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2004 af Samuel (Slettet)

Jamen, jamen...

f(x)=1282,54*0,854^x (håber, du regner med alle decimaler)


Beregn funktionsværdien af et hvilket som helst tal (højde), fx f(50).

Nu ved du, at i højden 50, er trykket y.

Dernæst løser du - idet, jeg fortsætter med samme eksempel - f(x)=2*y (y har du lige fundet).

Nu har du endnu en x-værdi, fx 70, og du har nu, at højdeforskellen mellem de to fly er 70-50=20.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2004 af Samuel (Slettet)

"Nu har du endnu en x-værdi, fx 70," - d.v.s., hvis f(x)=2*y har løsningen x=70. (er jo et eksempel..)

Svar #3
30. september 2004 af shack (Slettet)

Når okay... Jeg havde tænkt lidt mere på at gøre det uden tal... Sådan

2 f(x)=b*a^x / f(x)=b*a^x

Og så sige:

2 f(x) = a^x-x

Og så bare indsætte og isolere x.. Men det kan man måske ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2004 af Samuel (Slettet)

#3: Du skal passe lidt på din notation.

Min metode er langt den nemmeste...

Din metode er vel "noget af det samme", idet jeg antager, at du med "2 f(x)=b*a^x / f(x)=b*a^x" mener x1/x2.

Dog er "2 f(x)=b*a^x / f(x)=b*a^x" ikke matematisk gyldigt...

Skriv et svar til: Tricky matematik opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.