Fysik

Spg. vedr. omregning fra minutter til sekunder. brøk.

12. august 2008 af martinonline (Slettet)

Eksempel 1:

Det tandhjul har været 1/760 min om at dreje en omgang.
1/760 minutter = 0,0789 sekunder

Opgave:

Et anden tandhjul har været 0,1216 sekunder om at dreje en omgang.
Hvordan regner jeg sekunderne om til en brøk i minutter som eksempel 1.

// På forhånd tak
Martin


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: En mulighed er at omregne 0,1216 til minutter og derefter finde en brøkværdi for det. Visse lommeregnere kan klare det. :)


Svar #2
12. august 2008 af martinonline (Slettet)

Ved ikke om min kan.. Har TI-interactive og en Texax instruments TI-30X IIS
.. andre muligheder


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: En anden mulighed er at omregne det til 60-enstyvendedele.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2008 af mathon

1/760 minut = 3/38 sekund = 0,078947 sekunder


Svar #5
12. august 2008 af martinonline (Slettet)

#4, det ved jeg.
Men hvordan men opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. august 2008 af mathon

0,1216 sekunder = (0,1216/60) minutter = (1216/60000) minutter = (26*19/(25*3*54)) minutter =
(38/1875)
minutter


Skriv et svar til: Spg. vedr. omregning fra minutter til sekunder. brøk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.