Fysik
Fysik - atomfysik
30. september 2004 af
Maria17 (Slettet)
Sølvatomet kan have følgende energier:
K-skallen -25.51 eV
L-skallen -3.56 eV
M-skallen -0.53 eV
Beregn bølgelængden af den foton, der udsendes, når en elektron i sølvatomet skifter fra M-skallen til L-skallen.
Vi har fået at vide at vi kun kan regne på hydrogenatomet. Men når vi nu får oplyst elektronernes energi i de forskellige skaller kan vi vel bare sige:
E-foton=-0,53 eV - (-3,56 eV)=3,03 eV
og derefter beregne frekvensen og derefter bølgelængden..
Eller hvad?
K-skallen -25.51 eV
L-skallen -3.56 eV
M-skallen -0.53 eV
Beregn bølgelængden af den foton, der udsendes, når en elektron i sølvatomet skifter fra M-skallen til L-skallen.
Vi har fået at vide at vi kun kan regne på hydrogenatomet. Men når vi nu får oplyst elektronernes energi i de forskellige skaller kan vi vel bare sige:
E-foton=-0,53 eV - (-3,56 eV)=3,03 eV
og derefter beregne frekvensen og derefter bølgelængden..
Eller hvad?
Svar #1
30. september 2004 af KemiKasper (Slettet)
ja, det er sådan du skal gøre. Hydrogenatomet er desuden let at regne på fordi der ikke er nogen vekselvirkninger mellem elektroner (idet der kun er een elektron i hydrogen). Med større atomer bliver det hurtigt umuligt :S
Skriv et svar til: Fysik - atomfysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
