Kemi

Molekylformler for natriumsulfat

14. august 2008 af Plooki (Slettet)

Jeg har fået en opgave hvor jeg kun får opgivet masseprocenter for S, Na, og O.

Jeg skal derefter udregne stofmængden når jeg har en masse på 100,0 g. Dernæst skal jeg vise at den empiriske formel er NaSO_4. Dette er forholdsvis simpelt og der er jeg med, men kæden knækker der hvor jeg skal bestemme stoffets molekylformel. Vi har ikke lært om molekylformler, så det er lidt et problem.

Der er godt nok lang tid til at jeg skal aflevere, men her i starten af året skal man jo være lidt tidligt ude, ikke ? ;D


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2008 af mathon

...opgiv procenterne


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2008 af mathon

som vel er ca.

Na: 19,3%
S: 26,9%
O: 53,8%


Svar #3
14. august 2008 af Plooki (Slettet)

Det er vel ligemeget. Skal bare vide hvordan man gør.

Nå, men:

19,31 % Na, 26,94 % S, 53,75 % O


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. august 2008 af mathon

Na: 23 g/mol
S: 32 g/mol
O: 16 g/mol

{19.3,26.9,53,8}/{23,32,16} = {0.83913,0.840625,3.3625}
men disse skal naturligvis være hele tal
det undersøges således hvad
0.83913 skal ganges med for at give 1

solve(0.83913*x=1,x) med løsningen x = 1,19171

der ganges ind med 1,19171

1,19171*{0.83913,0.840625,3.3625} = {1,1.00178,4.00713} = ca. {1,1,4}

hvorfor de tre atomers antal i molekylet må være
Na: 1
S: 1
O: 4


Skriv et svar til: Molekylformler for natriumsulfat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.