Kemi

Molmasse

14. august 2008 af crew (Slettet)

hej. jeg kunne godt tænke mig at vide hvorn man beregner molarmassen af f.eks. NaOH.

jeg vil bare gerne viden hvordan man gør. :) I behøver ikke at regne det ud for mig.

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2008 af juventuz (Slettet)

#0 Find atommasse for Na, O og H. Læg disse sammen og vupti:-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2008 af frodo (Slettet)

du kan slå molarmasserne af alle grundstofferne op i det periodiske system. For så at beregne molarmassen af en forbindelse lægger du blot molarmassen af alle atomerne sammen. hvis der er flere af samme slags atomer, skal du huske at gange den pågældende molarmasse med det antal gange atomet indgår i forbindelsen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2008 af mathon

finder summen af atommasserne for henholdsvis Na, O og H efter opslag i en kemiDATAbog

...når molekylmassen er M u
er
molmassen M g

M g = NA*(M  u)
fordi
man kemisk praktisk har defineret

1 g = NA  u


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2008 af nørd240 (Slettet)

Molar masse af (NA)+O+H du kan også vis du er dovn slå det op i en databog :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2012 af LasseNoerskov (Slettet)

Jeg har som et teknologiprojekt udviklet et hjælpeværktøj til udregning af molarmasse, som kan hjælpe dig med at løse reaktioner betydeligt hurtigere.
 

Du kan se mere her: http://facebook.com/ChemicalCalculator


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2012 af mathon

hurtigere med

        natriumhyroxid NaOH

                           sum({22.990,15.999,1.008}) g/mol = 39,997 g/mol

     


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2015 af Jacobadm (Slettet)

Du kan også læse om molmasse, eller Molarmasse som det også kaldes i vores kompendie-sektion. 


Skriv et svar til: Molmasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.