Matematik

Uforkortelige brøker :s

17. august 2008 af meelencolik (Slettet)

Hej,

Jeg har aldrig været god til det der med brøker osv. Så nu har jeg stærkt brug for hjælp til brøker, da jeg har fået en aflevering til om ikke så lang tid. Jeg er bagud og håber at en af jer der ude ville hjælpe mig.

Det handler om at omskrive nogle brøker så de bliver uforkelige, men som sagt er skide dårlig til det, og er nu gået i stå!

Spg. 1 lyder således: Omskriv følgende tal til uforkelige brøker uden lommeregner;

Eks. 1, 3/5 - 2/10

Eks. 2, 9*3/5

Osv.

Vil nogle af jer ikke forklare mig, hvordan det gøres osv. Det vil være til en STOR hjælp (:

På forhånd tusind tak (:


Brugbart svar (3)

Svar #1
17. august 2008 af ibibib (Slettet)

1. Start med at få en fælles nævner (der skal stå det samme tal nederst i begge brøker). I dette tilfælde er fællesnævneren 10 (et tal som både 5 og 10 går op i).

Udregn tælleren

Forkort med 2


Svar #2
17. august 2008 af meelencolik (Slettet)

tusind taak, du har reddet min dag (:


Svar #3
17. august 2008 af meelencolik (Slettet)

meen hvordan skal jeg så gøre, når der står 9*3/5 ?? det forstår jeg ikke rigtig :s


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. august 2008 af ibibib (Slettet)

Du ganger et tal med en brøk ved at gange tallet med tælleren

9·3/5 = (9·3)/5 = 27/5


Svar #5
17. august 2008 af meelencolik (Slettet)

tusind taak, du er virkelig god til at forklare (:


Svar #6
17. august 2008 af meelencolik (Slettet)

Undskyld ikke for at være til for meget besvær, men der er et 3 af de her opg. jeg ikke forstår, igen!

Flg. lyder således:

42/9*15/6

7/11*3/5

2/9-2/3+5/18

Håber De kan hjælpe mig med de her, er virkelig gået lost med især den første :s


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. august 2008 af mathon

42/9*15/6

4+2/9 + 1+5/6 = 4*9/9+2/9 + 6/6+5/6 = 36/9 + 2/9 + 11/6  =  38/9 + 11/6 = (4*38/(4*9) + (6*11/6*6) =

(152/36) + (66/36)  = (152+66)/36 = (218/36)  =  (109/18)  = (108/18)+(1/18) = 6 + 1/18 =  61/18


Svar #8
17. august 2008 af meelencolik (Slettet)

Mange Mange Taak  (:


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. august 2008 af mathon

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=66667


Svar #10
17. august 2008 af meelencolik (Slettet)

taak (:


Svar #11
17. august 2008 af meelencolik (Slettet)

#9

Undskyld men siden dur ikke :s


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. august 2008 af mathon

7/11*3/5

brug (a/b) * (c/d)  = (a*c)/(b*d)) ---  ganges tæller med tæller og nævner med nævner;
måske kan der forkortes til sidst.

2/9-2/3+5/18 ............ omskriv til 18'dele og sæt på fælles brøkstreg.
måske kan der forkortes til sidst.


Svar #13
17. august 2008 af meelencolik (Slettet)

Mange Tak  =)


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. august 2012 af dilos42 (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe mig med denne uforkortlig brøk? jeg kan ikke for den til at gå op.

12/5-3/8=


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. august 2012 af mathon

 

                      fællesnævneren  FN = 40

                      forlæng brøkerne så de har nævneren 40


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. august 2012 af ukendtttt (Slettet)

jeg har lidt samme problem. 
Skal også angive følgende som uforkortelige brøker
Har regnet de fleste selv, men der er nogle jeg ikke kan finde ud af. 
Håber meget på nogen vil hjælpe mig, også med mellemregninger
her kommer de:

3/5 - 5/3 

5/2a + 3/4a 

13/3 - 1/6 

3/2a - 2/3a 

7/3x - 5/6 


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. august 2012 af dilos42 (Slettet)

hvordan regerner man den her opg. ud.

eks. Angiv følgende tal som uforkortlig brøk:  5gange 1/15?


Brugbart svar (0)

Svar #18
30. august 2012 af mathon

 

                                                  5 · 1/15 = 5/15  = 1/3


Brugbart svar (0)

Svar #19
30. august 2012 af mathon

3/5 - 5/3                        FN = 15

5/2a + 3/4a                  
FN = 4a

13/3 - 1/6                      FN = 6

3/2a - 2/3a                    FN = 6a

7/3x - 5/6                      FN = 6x


Skriv et svar til: Uforkortelige brøker :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.