Matematik

Uforkortelige Brøker, igeen :s

17. august 2008 af meelencolik (Slettet)

Søger hjælp igen til uforkortelige brøker, men denne her gang lyder flg. således:

42/9*15/6

7/11*3/5

2/9-2/3+5/18

Håber De kan hjælpe mig med de her, er virkelig gået lost med især den første :s

Såå kort saagt pleaaaaaaaase hjæææælp !! :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. august 2008 af Isomorphician

4 2/9 = 4*9/9 + 2/9 = 38/9

1 5/6 = 1*6/6 + 5/6 = 11/6

Nu kan du så gange de to brøker med hinanden


Svar #2
17. august 2008 af meelencolik (Slettet)

Mange taak, men kan du så også hjælpe mig med de to andre ? de skal nemlig regnes uden lommeregner :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2008 af Isomorphician

2) Gang ud og forkort hvis muligt.

3) Find fællesnævner og forkort.


Svar #4
17. august 2008 af meelencolik (Slettet)

Tusind Taak =)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2008 af DennisDeH (Slettet)

Undskyld, meelecolik, men kender du alle brøkregningsreglerne?

HVIS du ikke gør, ville jeg sætte mig ned lære dem. For din egen skyld. Der kommer rigtig meget brøkregning i gymnasiet, og det er essentielt at være fortrolig med regnereglerne. Du må have en matematikbog hvor det er gennemgået.

Mvh Dennis Hansen :)


Svar #6
17. august 2008 af meelencolik (Slettet)

#5

Desværre har jeg aldrig været god til det der med brøker, så jeg kender dem ikke rigtig :s


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. august 2008 af Isomorphician

Som nævnt i #5 vil det nok være en god idé at gennemgå regnereglerne for brøker.

Du fik et link i en anden tråd af mathon som er værdifuld læsning.


Svar #8
17. august 2008 af meelencolik (Slettet)

Okaay men mange taak til jer alle, det var alt sammen virkelig til noget hjælp (:


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. august 2008 af ibibib (Slettet)

Læs evt. de to filer om bogstavregning

http://www.mat1.dk/noter.htm


Svar #10
18. august 2008 af meelencolik (Slettet)

mange taak =)


Skriv et svar til: Uforkortelige Brøker, igeen :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.