Kemi

lidt hjælp til kemi..

18. august 2008 af Skat1 (Slettet)

Er der nogle som vil hjælpe med mig at beregne molare massen for carbondioxid?

På forhånd tak :O)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2008 af Da-ted (Slettet)

Du kan slå den op i en formelsamling

Carbon = 12,01g/mol

Oxygen = 16,00g/mol

(12,01 + 2 * 16,00)g/mol = ........

44.0095 er det helt præcise tal men så skal du have så mange forbandede decimaler med.. Mna plejer bare at sige 32,00 +12,01 =44,01 i gym (eller gjorde jeg i al fald)


Svar #2
18. august 2008 af Skat1 (Slettet)

hvad er det for nogle tal du har brugt 32,00 +12,01 =44,01 ?

12,01 + 2 * <- hvorfor siger du gange 2 ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Tallene er massen af atomerne i unit, og der ganges med 2 fordi der er 2 C-atomer, altså CO2


Svar #4
18. august 2008 af Skat1 (Slettet)

nåh okay tak :-o)

Nu prøver jeg lige..

beregn molar massen af methan.. kan ikke finde tallene for methan nogle steder :s

hvad gør jeg lige..


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Molekylformlen for methan er CH4. Prøv selv, når du ved det og skriv det herind, så vi kan hjælpe hvis der er fejl


Svar #6
18. august 2008 af Skat1 (Slettet)

så prøver jeg..

carbon= 12,01 g/mol

Hydrogen = 1 g/mol

(12,01+4*1) = 16,01 g/mol

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2008 af Da-ted (Slettet)

Ja, selvom man plejer at bruge 1,008 for hydrogen


Svar #8
18. august 2008 af Skat1 (Slettet)

hvordan regne jeg molare massen ud for dichol når den kun indeholde chol?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. august 2008 af djharsk (Slettet)

Dichlor?

Så skal du finde molarmassen for ét chlor atom, og gange med to.

Det er faktisk ikke så svært, du skal bare vide hvilke atomer molekylet er sammensat af.


Skriv et svar til: lidt hjælp til kemi..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.