Matematik

hjælp til mindre opgave

18. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Opgaven lyder som følger: Skriv på listeform to mængder F og G. De to mængder skal opfylde at:

F foreningsmængde G = tuborgparentes -1, 0, 3, 5, 7 tuborgparentes

F foreningsmængde N = N

G fællesmængde N = tuborgparentes 7 tuborgparentes

Hvordan bærer jeg mig ad med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2008 af peter lind

Første linje fortæller at hvert af tallene -1, 0, 3, 5, 7 forkommer i mindst en af mængderne F og G og at der ikke forkommer andre end disse tal i F og G

Den sidste linje fortæller at 7 ligger i G (og i N)

Den midterste fortæller at F er en ægte eller uægte delmængde af N; men da vi kun ved at 7 ligger i N siger det ikke andet end at 7 godt kunne ligge i F; men ikke behøver at gøre det. Det fortæller ikke noget nyt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2008 af Da-ted (Slettet)

Hmm.. Tror bare der menes at du skal skrive hvad de to mængder inderholder af tal.

Altså G={-1, 0, 7} og F= {3,5,7}

Du ved at der i alt kun findes talene -1, 0, 3, 5, 7i de to mængder.

Du ved at F kun er naturlige tal, hvormed -1 og 0 falder fra F

Du ved at G kun har et naturligt tal (7) hvormed 3, 5 og 7 falder fra denne mængde


Svar #3
18. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Okay tak. Så forstod jeg det.

Hvad så med dem her: Skriv på listeform følgende mængder:

C = {x indgår N - x < 3}

D = {x indgår Z - x indgår ikke N}

E = {x indgår Z - x < 3}

C foreningsmængde D

C fællesmængde D

Mine resultater er som følger:

C = {1, 2}

D = {... -2, -1, 0}

E = {... -2, -1, 0, 1, 2}

C foreningsmængde D = {... -2, -1, 0, 1, 2}

C fællesmængde D = {1}

Er mine resultater korrekte?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2008 af Da-ted (Slettet)

C jeps

D jeps

E jeps

C foreningsmængde D: Jeps

C fællesmængde D: Nope .. Løsningsmængden, L = Ø. Kan du finde 1 i mængden D?


Svar #5
18. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Så er der vel ingen løsning...


Svar #6
18. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Eller er der en løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2008 af peter lind

Der er en løsning som angivet i #4 nemlig

C fællesmængde D=Ø


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Men mængderne D og E er jo ikke korrekte... Se indlægget her:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=561960


Skriv et svar til: hjælp til mindre opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.