Matematik

mængder

18. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Jeg har brug for hjælp til den sidste opgave. Kan I hjælpe?

Skriv på listeform følgende mængder:

C = {x indgår N - x < 3}

D = {x indgår Z - x indgår ikke N}

E = {x indgår Z - x < 3}

C foreningsmængde D

C fællesmængde D

Mine resultater er som følger:

C = {1, 2}

D = {... -2, -1, 0}

E = {... -2, -1, 0, 1, 2}

C foreningsmængde D = {... -2, -1, 0, 1, 2}

C fællesmængde D = ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Mængden C er ok.

Mængden D er forkert, da f.eks. tallet x=-1 har den egenskab, at -x=1 tilhører N, hvilket bryder betingelsen.

Mængden E er også forkert, idet f.eks. x=-3 giver at -x=3, hvilket strider mod betingelsen, at -x<3.


Svar #2
18. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Hvad er svarene så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Mængden D = {0, 1, 2,...}

Mængden E = {-2, -1, 0, 1, 2,...}

Foreningsmængden af C og D er alle tal/elementer, der enten ligger i C eller i D eller begge steder... Forsøg engang!

Fællesmængden af C og D er alle tal/elementer, der ligger både i C og i D. Kom med et bud!


Svar #4
18. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Jeg er fuldstændig blank på de sidste svar. Kan du ikke give en uddybende forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

C foreningsmængde D = alle elementer fra C og alle elementer fra D = D, da alle elementer fra C allerede ligger i D i forvejen.

C fællesmængde D = alle elementer, der ligger samtidig i både C og D = C, da alt fra C allerede ligger i D


Svar #6
18. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Hvad er så resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

C foreningsmængde D = D = {0, 1, 2, ...}

C fællesmængde D = C = {1, 2}


Skriv et svar til: mængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.