Matematik

Overfladeareal på kugle

18. august 2008 af lbxg (Slettet)

Haløjsa alle sammen!

Jeg skal fremlægge en matematik opgave imorgen, men ved ikke helt om jeg har lavet opgaven rigtigt!

Den lyder  følgende: Hvad er overfladearealet af figuren? Det er en kugle, og der står at diameteren er på 61,5 mm...

Mit svar: Kugle= 4*pi*r2.. Det vil sige 4*3,14*3,75??

Pleace hjælp mig, for er gået helt kold.... :/

På forhånd tak for hjælpen.. :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Jeg får resultatet til 47505,06mm²


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det er rigtigt, hvis du med 3,75 mm, mener 30,75 mm :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#1: Næ hov. Dumme regnefejl. Jeg har glemt at tage højde for, at det er diameteren, der er 61,5. :P


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. august 2011 af Blaugrana1 (Slettet)

4*3,14*30,75*30,75=11876,265


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. august 2011 af Blaugrana1 (Slettet)

husk r*r er i anden


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

           overfladearealet

                  Akugle = 4·π·r2 = 4·π·(30,75)2mm = 11882,3 mm2 ≈ 1,19 dm2


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Når du kun benytter π med 3 betydende cifre, kan du ikke tillade dig at aflevere resultatet med mere end 3 betydende cifre. Mere korrekt er det

A = 4·π·r2 = 11882,29 mm2 (2 dec) .


Skriv et svar til: Overfladeareal på kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.