Matematik

15% længere

19. august 2008 af cloudo (Slettet)

Ved undersøgelse af ørreder i Gudenåen og Randers Fjord har man fundet følgende model for sammenhængen mellem en ørreds længde og dens vægt.

y = 0,00769 * x ^ 3,10

hvor x er længden (i cm) og y vægten (i gram)

Hvor mange procent vokser vægten, når en ørred bliver 15% længere?

Mit bud er: 0,00769 * (1+0,15) ^ 3,10 = 0,01186

11, 86 %

er det sådan man gør?


Brugbart svar (4)

Svar #1
19. august 2008 af juventuz (Slettet)

Jeg får det til 54.2%, men er dog usikker.

f(x)= 0,00769 * x ^ 3,10

f(1)= 0,00769 * 1 ^ 3,10=0.00769

f(1.15)= 0,00769 * 1.15 ^ 3,10=0.01186

((k2-k1)/k1)*100=((0.01186-0.00769)/0.00769)*100=54.2%


Brugbart svar (3)

Svar #2
19. august 2008 af Isomorphician

0,00769(x·1,15)3,1 = 0,00769·x3,1·(1+R) , isolér R


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. august 2008 af juventuz (Slettet)

#0 min metode var lidt mere indviklet, men er rigtig, da #2 giver det samme


Svar #4
19. august 2008 af cloudo (Slettet)

 #3 indviklet men jeg forstår den.. Tak for hjælpen til jer begge to.


Skriv et svar til: 15% længere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.