Matematik

Ligning

19. august 2008 af Dvj (Slettet)

Hej

Hvordan bestemmer man c så ligningen 0 = 3x^2 + 4x + c

Vi ved at ligningen har én mulig løsning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. august 2008 af Isomorphician

hint:

hvad skal d være for at en andengradsligning har netop én løsning?


Svar #2
19. august 2008 af Dvj (Slettet)

Diskriminanten skal være 0 for at der er én løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Præcis. Hvad kan du så bruge det til? :)


Svar #4
19. august 2008 af Dvj (Slettet)

formlen for diskrimianten er jo:

d= b^2 - 4ac

og hvordan det så er man kommer videre er langt væk, jeg har kigget i matematikbogen, men det hjalp ikke lige frem...


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Hvis du ved, at d=0 og du har a og b opgivet i din forskrift; hvad er så den eneste ubekendte?


Svar #6
19. august 2008 af Dvj (Slettet)

det er jo c, men hvordan jeg udregner den, kan jeg ikke se...


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Det er jo blot en ligning med 1 ubekendt. Prøv at opstille udtrykket for diskriminanten og isoler c.


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Sæt d=0. Da tvinger du c til at antage en værdi, så det kun findes én løsning til ligningen. 


Svar #9
19. august 2008 af Dvj (Slettet)

Er det så at sige

0 = 4^2 - 4 * 3 * c

c = 16 - 4 * 3 * -0

c = 16 ???


Brugbart svar (2)

Svar #10
19. august 2008 af Sherwood (Slettet)

d=42-4*3*c

d=0 <=> 0=42-4*3*c <=> 4*3*c=16 <=> 3c=4 <=> c=4/3


Svar #11
19. august 2008 af Dvj (Slettet)

Men hvad bliver der af de 16?


Brugbart svar (1)

Svar #12
19. august 2008 af Sherwood (Slettet)

16/4=4


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.