Matematik

Vektorregning

21. august 2008 af Mani4 (Slettet)

Hej allesammen

Jeg skal bestemme K således at vektorerne b og c er lige lange:

vektor b = (8 over 4) vektor c = (1 over K)

Jeg har prøvet vha. pyth. at finde længeden af vektor b, men det giver kvadratr(80) 

kvadratr(80) = kvadratr(1^2+K^2) giver heler ikke noget pænt resultat. Der må derfor være en anden måde at løse den på?

MvH Mania 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2008 af Isomorphician

Hvad er et "pænt" resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2008 af Da-ted (Slettet)

Tænker jeg også... Svaret må vel være 791/2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2008 af Isomorphician

Som jo i sig selv er et ganske pænt resultat


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. august 2008 af dnadan (Slettet)

sqrt(82+42)=sqrt(12+k2) hvor k er et reelt tal.

Så vidt jeg lige kan se, får du ikke kun én løsning men to (andengradsligning)


Svar #5
21. august 2008 af Mani4 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen #1 #2 og #4 jeg fik det også til sqrt(79).

 Kan ikke lige se en anden løsning, men lad det bare ligge.


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. august 2008 af dnadan (Slettet)

sqrt(82+42)=sqrt(12+k2)

<=>

sqrt(80)=sqrt(12+k2) <=> 80=1+k2 <=> 79=k2 <=> sqrt(79)=k v -sqrt(79)=k


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.