Matematik

kugler og kegler

21. august 2008 af KME89 (Slettet)

Hej hvordan nogen der kan hjælpe med denne her opgave?

En trekanti rummet har vinkelspids A(2,5,7),B(-7,-3,8) og C(1,4,9).

Beregn trekantens sidelængde.

Gør rede for trekanten ikke er retvinklet??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2008 af Matkaj

Brug pkt-pkt afstandsformlen til at finde afstandende mellem punkterne - så har du siderne.

Brug den omvendte pythagoras til at vise den ikke er retvinklet.


Svar #2
21. august 2008 af KME89 (Slettet)

altså hvordan jeg har tre koordinater ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2008 af mathon

en vektor med koordinaterne ¨[x,y,z] har længden √(x2+y2+z2)
eksempelvis
er vektor AB = [-7-2,-3-5,8-7] = (-9,-8,1]

længden af vektor AB er således √((-9)2+(-8)2+12) = √(81+64+1) = √146


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2008 af mathon

(-9,-8,1]  -->  [-9,-8,1]


Svar #5
24. august 2008 af KME89 (Slettet)

okay tusind tak, er med på den nu ;)


Skriv et svar til: kugler og kegler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.