Matematik

udtrykket xy + 3xy (x-1) -2xy + 1

23. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Er disse oplysninger om udtrykket xy + 3xy (x-1) -2xy + 1 korrekte? Hvorfor/hvorfor ikke?

Antal led: 4

Antal faktorer i led nummer to: 2

Reduktion af udtrykket: 2xy + x


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2008 af Isomorphician

Antal led = korrekt.

Antal faktorer = forkert. Sæt gangetegn de steder hvor det er underforstået og tæl igen.

Reduktion af udtrykket = forkert. Vis dine udregninger.


Svar #2
23. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Så er antallet af faktorer i andet led vel 3 - eller hvad?

Reduktion:

xy + 3xy - 2xy = 2xy

1 - 1 = 0

Dermed står x tilbage

Resultat: 2xy + x

                   


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2008 af Isomorphician

3*x*y*(x-1)....

xy + 3xy(x-1) -2xy + 1 =

xy + 3x2y - 3xy - 2xy + 1 =

3x2y -4xy + 1


Skriv et svar til: udtrykket xy + 3xy (x-1) -2xy + 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.