Matematik

ROD, andengradspolynomium

25. august 2008 af Khao Liam (Slettet)

Definer en rod?

Bestem det andengradspolynomium 4x^2 + px + q, der har rødderne x1 og x2, når

x1 = 1/2  ;  x2 = 1


Svar #1
25. august 2008 af Khao Liam (Slettet)

søger ikk svar!  søger hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2008 af Jean

Vink: Faktorisering af polynomier.


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2008 af juventuz (Slettet)

hint: a(x-x1)*(x-x2)


Svar #4
25. august 2008 af Khao Liam (Slettet)

#2 snakker du om lommeregneren?

#3, skal jeg finde a?

hm.. er fuldstændig lost.. sommerferien har ikk været godt ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2008 af juventuz (Slettet)

#4 du har a. kig på dit andengradspolynomium. a=4. indsæt a samt dine rødder og udregn...


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2008 af Jean

#4. Nej jeg snakker ikke om lommeregneren.

Siger formlen ax^2+bx+c = a(x-r1)(x-r2)  dig noget?


Svar #7
25. august 2008 af Khao Liam (Slettet)

# 6

en tredjegrads?


Svar #8
25. august 2008 af Khao Liam (Slettet)

#5

a(x-x1)(x-x2)

4(x-1/2)(x-1)

(4x-2)(4-4)

4x-2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2008 af Jean

a(x-x1)(x-x2)

ok

4(x-1/2)(x-1)

ikke ok.

(4x-2)(4-4)


Svar #10
25. august 2008 af Khao Liam (Slettet)

#9

jeg kan ikk lige se hvad du er uenig i? er det (4x-2)(4-4)?


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. august 2008 af Jean

Ja, hvad er (x-1/2)(x-1) ?


Svar #12
25. august 2008 af Khao Liam (Slettet)

2´1/2 - 1/2?


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. august 2008 af Jean

uha uha - der går det helt galt... (mine elever synes også paranteser er svære - der må være et eller andet med dem!?)

(x-1/2)(x-1)  = x*x - 1*x - 1/2 *x + (-1/2)*(-1)


Svar #14
25. august 2008 af Khao Liam (Slettet)

jo det kan jeg faktisk godt se nu . :S

Er det medvilje du har skrevet (-1/2)(-1) og ikk (-1/2)??

skal jeg nu gange med 4?


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. august 2008 af juventuz (Slettet)

a(x-r1)(x-r2)

4(x-1/2)(x-1)

4x-2*(x-1)

4x^2-4x-2x+2

4x^2-6x+2


Svar #16
25. august 2008 af Khao Liam (Slettet)

Jeg er nødtil at give dig en hånd...

*klap klap*

jeg må til at læse mit pesum fra sidste år op .. :S


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. august 2008 af Jean

Er det medvilje du har skrevet (-1/2)(-1) og ikk (-1/2)??

Ja det er for at demonstrere hvordan jeg ganger sammen (- * - giver jo plus)

Hmm ikke helt rigtigt endnu, paranteserne mangler nogle steder

4(x-1/2)(x-1)

(4x-2)*(x-1)

4x^2-4x-2x+2, hvor kommer de 4x fra?
 


Brugbart svar (0)

Svar #18
25. august 2008 af Jean

#16. Tak tak - ingen problem :)


Svar #19
25. august 2008 af Khao Liam (Slettet)

4x kommer fra 4x * 1!! :D


Brugbart svar (0)

Svar #20
25. august 2008 af juventuz (Slettet)

Rettelse, da #17 rigtigt påpeger, at jeg forkert undlod en parantes (en vigtig én af slagsen):

a(x-r1)(x-r2)

4(x-1/2)(x-1)

(4x-2)*(x-1)

4x^2-4x-2x+2

4x^2-6x+2


Skriv et svar til: ROD, andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.