Matematik

matematik opgave: nulregl

25. august 2008 af crew (Slettet)

x3 = 16x ↔

x4 = -27x ↔

jeg ved ikke hvorn jeg løser disse to opgaver  ved hjælp af nulreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af Jean

Hint: x3 = 16 x ⇔ x3 - 16 x = 0 ⇔ x(x2 - 16) = 0 => ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2008 af Isomorphician

x^3 = 16x ⇔

x^3 - 16x = 0 ⇔

x(x^2 - 16) = 0 ⇔

x = 0 Λ x^2 - 16 = 0 ⇔

x = 0 Λ x^2 = 16 ⇔

x = 0 Λ x = ± 4


Skriv et svar til: matematik opgave: nulregl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.