Matematik

differentation af sinus

26. august 2008 af trice (Slettet)

Hvordan differentierer man:

f(x) = sin (X^2 +(pi/6))

Jeg ved at sin(x) = cos (x), når det differentieres, men jeg er i tvivl når det er sinus til et tal. Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af MortenGrue (Slettet)

f´(x) = cos(X^2 + pi/6) + 2x


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2008 af jgthb (Slettet)

Du diffentiere før med hensyn til den indre funktion og så mht. den ydre.

Den indre: (x^2+pi/6)' = 2x

Den ydre (sin(y))' = cos(y)

Altså:

2x*cos(x^2+pi/6)


Skriv et svar til: differentation af sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.