Matematik

Rettelse - to ligninger m. to ubekendte

26. august 2008 af delidolu (Slettet)

hejsa

opgaven:

Et andengradspolynomium f er bestemt ved

f(x)=-5x2-bx+c

hvor b og c er tal

det oplyses, at f har rødderne 3 og 7

Bestem tallene b og c ?

Mit umiddelbare svar er følgende:

0=-5*7^2-b*7+c     og     0=-5*3^2-b*3+c

så regner jeg den 2. ligning ud:

0=-5*3^2-b*3+c <=>

0=-5*9-3b+c <=>

0=-45-3b+c <=>

c=45+3b

disse oplysninger putter jeg i 1. ligning i stedet for c således:, så har vi kun en ubekendt som er b

0=-5*7^2-b*7+45+3b <=>

0=-5*49-7b+45+3b<=>

0=-200-5b<=>

200=-5b<=>

200/5=b<=>

b=40

Nu ved vi at hvad b er og putter den i den 2. ligning igen:

0=-5*3^2-b*3+c<=>

0=-165+c

c=165

Er dette korrekt ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af Isomorphician

Udnyt at ax^2 + bx + x = a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne.


Svar #2
26. august 2008 af delidolu (Slettet)

den kan jeg ikke finde ud af ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2008 af Isomorphician

Du har a, r1 og r2 givet i opgaven.

a(x-r1)(x-r2) =

-5(x-7)(x-3)


Svar #4
26. august 2008 af delidolu (Slettet)

skal jeg så sige gange -5 ind i paranteset eller gange paranteserne ud først ?


Skriv et svar til: Rettelse - to ligninger m. to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.