Matematik

HJÆLP til O notation

27. august 2008 af miriam4 (Slettet)

Det hander om O notation

Spørgsmålet lyder sådan:

for the pair (x_n,a_n), is it true that x_n=O(a_n) as n->inf.

a)x_n=5n^2+9n^3+4 and a_n=n^2

jeg ved at : da f(x)større el lig med C(g(x)) for x>x_0 så 5n^2+9n^3+4 er mindre el lig med n^2,, er det korrekt?

Hilsen miriam


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af c_aastrup

Ok. Lad os lige få store-O begrebet på plads:


betyder, at der findes


 
Men det er ikke tilfældet for dine ekspempler fordi n^3 ikke kan begrænses af M*n^2.


Skriv et svar til: HJÆLP til O notation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.