Kemi

Afstemning af reaktionsskema

27. august 2008 af Peaco (Slettet)

Hej!

Hvordan afstemmer man en reaktionsskema?

Jeg har en reaktionsskemaer
pbO2(s) + Mn2+(aq)  ->  Pb 2+ (aq) + MnO4-(aq) {surt miljø}
 

1. Find OT:

pbO:  O= (-2) og  pb= 4  , Mn2+: Mn= (-2)  , Pb2+: Pb= (2) , MnO4- : O= (-2) og Mn= (7)

Kan det passe? emnet er nyt for mig nemlig.

2. Afstem elektronregnskab og ladninger med H+/ OH- : Hvordan gøres det? :/

3. Afstem O med H2O og kontrolere H: Er også blank her.

Søger en pædagogisk forklaring til at forstå det, gerne med eksempler. På forhånd tak! =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/128776


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2008 af mathon

5PbO2(s) + 2Mn2+(aq)  + 4H+(aq)   ---> 5Pb 2+(aq)  +  2MnO4-(aq) + 2H2O(l)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2008 af myself12 (Slettet)

ja redox kan godt være lidt svært i starten, men brug de regler der står i din bog, og når du først kan finde ud af det, så køre det bare der ud af ;)


Skriv et svar til: Afstemning af reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.