Matematik

ligning + opløft i 5. potens

27. august 2008 af *MissSofie (Slettet)

hej

hvordan løser jeg dog denne her ligning, har ingen anelse!!

x^5 = 37

tak!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Tager den femte rod på hver side.


Svar #2
27. august 2008 af *MissSofie (Slettet)

hvad??


Svar #3
27. august 2008 af *MissSofie (Slettet)

x^5 = 37^5 ??


Brugbart svar (2)

Svar #4
27. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Eller opløfter til en femtedel på hver side.

x^5=37 <=> (x^5)^(1/5)=37^(1/5) <=> x^(5/5) = 37^(1/5) <=> x=37^(1/5)=2,06


Brugbart svar (2)

Svar #5
27. august 2008 af juventuz (Slettet)

# 3 den femte rod, ikk den femte potens!!!

x^5=37

x=37^(1/5)=2.06


Svar #6
27. august 2008 af *MissSofie (Slettet)

okay .. hmm mange tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Det var skam så lidt. Husk at markere brugbare indlæg som "brugbare" - fortsat god aften. :)


Svar #8
27. august 2008 af *MissSofie (Slettet)

nå ja.. :)  jo tak, sidder og sveder og en masse lorte ligninger hehe. og det er et år siden jeg har haft matematik, så har glemt alt i 1.g, nu hvor jeg går i 3.g heh


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2008 af juventuz (Slettet)

#7 Hvad er egentlig grunden til, at man skal markere brugbare indlæg som "brugbare"? Gør det selv, men ved ikk hvorfor man skal erkende, at et indlæg er brugbart efter det er løst... er det for at andre brugere kan sige:" indlægget er løst korrekt" eller:" hintet, han gav, var godt"?


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#9: Du kan se inde på din egen profil nederst til højre hvordan din "rating" er på dine indlæg. På den måde kan brugere, der spørger om hjælp bedre se, om deres "hjælper" er kvalificeret og generelt giver gode svar.


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. august 2008 af juventuz (Slettet)

# Troede det var, hvad jeg ratede andres indlæg til. der blev jeg da lidt klogere idag så ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#11: Det var også sådan i starten, men da det ikke rigtigt kan bruges til noget, blev det ændret. :P


Svar #13
27. august 2008 af *MissSofie (Slettet)

forresten jeg har en mac computer og i mit office word, kan jeg ikke få equation editor til at virke, når jeg skal skrive ligninger ind. hvordan får jeg det til at funke?


Brugbart svar (1)

Svar #14
27. august 2008 af juventuz (Slettet)

# 13

offtopic: Download programmet TI-Interactive og naturvidenskabelige fag samt matematik vil blive amnge gange lettere :-)

til problemet: Prøv at lukke programmet og åbne det igen. Ellers så beskriv, hvad du har gjort. Det burde jo virke


Svar #15
27. august 2008 af *MissSofie (Slettet)

skal jeg bare søge på "TI-Interactive og naturvidenskabelige fag samt matematik" på google?

hmm problemet er at office skriver at der er en error, Word cannot locate the server application for equation.3 objects.


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. august 2008 af juventuz (Slettet)

#15 Programmet hedder TI-Interactive ;-)


Svar #17
27. august 2008 af *MissSofie (Slettet)

# 16: ja, men kan du ikke vedlægge et link? :)


Brugbart svar (0)

Svar #18
27. august 2008 af juventuz (Slettet)

#17 Det er ikk et let program at lære. Det tager noget tid

Ellers så søg på google. Tror dog, at du skal få det via din skole, da man skal have brugernavn for at downloade det fra min skoles hjemmeside. Glem det der TII. Mente det bare som et sjovt sidespring, da du åbenbart skriver mat i word, som mindst vil tage 5*tiden af hvad man bruger på TII (ja, kan godt lide det program ;-) )


Svar #19
27. august 2008 af *MissSofie (Slettet)

#18:

ja hehe, nu du siger det har min lærer fortalt mig om det.. men det er faktisk bare fordi jeg ikke har andet, at jeg skriver i word. ellers skulle jeg skrive i hånden, hvilket jeg ikke gider!! :-D


Brugbart svar (0)

Svar #20
27. august 2008 af juventuz (Slettet)

At skrive i hånden er meget lettere end word!!! ligninger i word tager vold lang tid at lave.


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.