Matematik

Hjælp - ligning

28. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Denne ligning forvolder mig lidt problemer.
min forskrift hedder: f(x)=(m-3)x+2n+1
og grafen skal gå igennem punkterne A(-1,2) og B(2,5)
Jeg skal bestemme tallene m og n
m:
2 = (m-3)*-1+2n+1 = 2-2n = (m-3)*-1 = m = -1+2n+3 = 2n + 2
n:
(m-3)*2+2n+1=5 => 2m-5+2n=5 => 2n=2m-10 => n=m-5
Hvad siger i?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2008 af Da-ted (Slettet)

Du har fundet et udtryk for m. Det sætter du så ind i ligning 2 og finder n på den måde. derefter kan du så finde ud af hvad m helt præcist er.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#0.

Du laver en fejl ved at 2m-5+2n=5 ikke giver 2n=2m-10. Men ellers er det korrekt.


Skriv et svar til: Hjælp - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.