Matematik

Nulpunkter for polynomium

28. august 2008 af Kurdoking (Slettet)

Jeg er løbet ind i et problem

 Jeg har et polynomium der hedder

 f(x)=x^3+3x^2-4

Skal jeg bruge den simple metode eller hvad skal jeg gøre ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2008 af mathon

x = 1 er rod ⇔ (x-1) er divisor i polynomiet


Svar #2
28. august 2008 af Kurdoking (Slettet)

Jamen problemet er at den tilsidst skal man divedere

-4 med -4x ?

Hvad bliver det ? det er der hvor den går galt


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. august 2008 af mathon

(x3+3x2-4)/(x-1) = x2 +4x + 4
hvoraf

x3 + 3x2 - 4 = (x-1)(x2 + 4x + 4) = (x-1)(x+2)2


Skriv et svar til: Nulpunkter for polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.