Matematik

Ligefrem proportionalitet

29. august 2008 af freece (Slettet)

En havvindmølles energiproduktion er ligefrem proportional med vindens hastighed opløftet i tredje potens.

a) Indfør passende variable, og opstil en model for en havvindmølles energiproduktion som funktion af vindens hastighed.

Jeg har løst opgaven på følgende måde, men er meget usikker på om det er rigtigt, da jeg synes det virker for let. Vil nogen kigge det igennem og give svar på om det er rigtigt?

For at kunne opstille en model, vil jeg angive nogle tegn for de forskellige faktorer:

En havvindmølles energiproduktion = E

Vindens hastighed = h

Derudover får vi af vide at energiproduktionen er ligefrem proportional med hastigheden opløftet i tredje potens.

Ligefrem proportionalitet: y=a*x, hvor a er en konstant.

Dermed kan jeg opstille modellen: E=a*h^3

Vil nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2008 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=564532


Skriv et svar til: Ligefrem proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.