Matematik

f o g(x) Sammensatte funktioner

30. august 2008 af Icemat89 (Slettet)

Hej.

Er der nogle som kan hjælpe med denne opgave?

Følgende funktioner er givet:

f(x) = 2x - 1 og g(x) = 4x + 2

a) Bestem forskriften for f o g(x)

b) Bestem    integral g(x)dx

Det er mest a'eren der er problemet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2008 af Jean

a) (f o g)(x) = f(g(x)), dvs indsæt hele g(x) på x'ets plads i f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2008 af mathon

f o g(x) = f(g(x)) = f(4x + 2) = 2*(4x + 2) - 1  = (8x+4) - 1 = 8x+4 - 1 = 8x+3


Skriv et svar til: f o g(x) Sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.