Matematik

Parabel! :S

31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

sidder med denne parabel: http://peecee.dk/upload/view/129095
 

Det fremgår af opgaven at jeg skal angive fortegnene for a,b,c og d

a er nem nok, det er bare a<0 (da der jo er tale om en "sur" parabel)

d er vel bare d>0 da den skærer x-aksen i to punkter.

hvad så med b og c??


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

positiv b=voksende tangent ved ordinataksen

negativ b=faldende tangent ved ordinataksen

positiv c=positiv y koordinat, når den skærer ordinataksen

negativ c=negativ y koordinat, når den skærer ordinataksen


Svar #2
31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

så er b<0

og c>0

Er det korrekt forstået? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

a<0

b>0

c>0

d>0

hvorfor siger du, at b<o??? Husk, at når du afleverer opgavem, skal der stå, hvorfor fx a<o (fordi det er en sur parabel/grenene er faldende osv.)


Svar #4
31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Hov det er sgu da også rigtigt tangenten stiger! My bad! Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Parabel! :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.