Matematik

Parallelforkydning!!!

31. august 2008 af cloudo (Slettet)

Grafen for f(x) = 3(x-5)^2 - 2 kan opfattes som en parallelforskydning af grafen for en anden funktion g(x) med toppunkt i origo. Angiv forskriften for g(x).

Angiv parallelforskydningen.

Funktionen h(x) = 3x^2 - 4x + 8 kan også opfattes som en forskydning af parablen dannet af g(x).                     Beskriv parallelforskydningen: g(x) -> h(x).

jeg forstår intet af det! vil i ikke forklare og begrund svarene. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2008 af peter lind

Find toppunktet P for grafen for f(x). Parallel forskydningen er så give ved vektoren  OP.  foretag derefter paraleleforskydningen af f givet ved vektoren PO.

Den anden er en gentagelse af den første, blot med f(x) erstattet med h(x)


Svar #2
31. august 2008 af cloudo (Slettet)

jeg forstod ikke helt, men er det sådan man gør?

 p = -b / 2a

q = - (d) / (4a)

hvad er b og c her? jeg ved at a = 3

f(x) = 3(x-5)^2-2 <=>

f(x) = 3x^2 + 25 - 2


Svar #3
31. august 2008 af cloudo (Slettet)

 er der ikke nogen, der vil hjælpe? (T.T)


Svar #4
01. september 2008 af cloudo (Slettet)

 Venter stadig..... T_T


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/129350


Svar #6
02. september 2008 af cloudo (Slettet)

 Jeg forstår stadig ikke hvordan man regner det ud....

er der ikke nogen, der vil hjælpe + forklar hvad de gjorde..


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. september 2008 af peter lind

Toppunkt for grafen for f er (5,-2), PO er så vektoren (-5,2). Parallelforskydningen giver da g(x) = f(x+5)+2= 3*(x-5+5)^2-2+2=3x^2

Kunne også være set af at en parabel med toppunkt i origo har ligningen y=ax^2

Prøv at tegn det op. Så kan du lettere se det.


Svar #8
02. september 2008 af cloudo (Slettet)

Tak for svaret!

så dvs.

at g(x) = 3x^2

men hvad med fra g(x) til h(x) = 3x^2 - 4x + 8 (hvor kommer -4x og 8 fra?

(det skal afleveres i morgen!)


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. september 2008 af mathon

#8

er forklaret
i #5's link
 


Skriv et svar til: Parallelforkydning!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.