Kemi

Oxidationstal

31. august 2008 af Louise, (Slettet)

Hej.

Er det en, der kan hjælpe mig lidt med OT tal.

Hvis jeg nu har NO og NH4+, hvordan skal jeg så finde OT tallene på dem?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2008 af dnadan (Slettet)

Hovedregel:

O har altid OT=-2 (med undtagelse i peroxider fx. H2O2, her er OT=-1)

H har altid OT=1


Svar #2
31. august 2008 af Louise, (Slettet)

Okay, vil det så sige at ved NO er OT tallet: N = 0 og O = -2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2008 af dnadan (Slettet)

#2 Ikke helt:

Jeg lærte det ved at opstille ligninger:

NO (læg mærke til, at ladningen her er 0)

OTN+OTO=0(ladningen af det samlede er netop 0)

OTN-2=0 <=> OTN=2

Prøv selv med den anden.


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. september 2008 af mathon

NH4+

H har OT = +1

 OT(N) + 4(+1) = +1

OT(N) = ????


Svar #5
01. september 2008 af Louise, (Slettet)

Hvis det er svaret du vil have mig til at give må det jo være:
OT(N) = -3

Men det var fordi, jeg ikke før forstod, at summen af oxidationstallene, skulle være lig med ladningen, altså i dette til fælde +1


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. september 2008 af mathon

OK


Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.