Matematik

forkort brøk..

31. august 2008 af marlene1 (Slettet)

hej allesammen.

Nogen der kan hjælpe mig med at regne denne opgave ud? (;

altså jeg skal forkorte denne brøk mest muligt:
 

4x^2 - 8x -32
8x^2 -24x -32

pf. tak (;


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af dnadan (Slettet)

Start med at sætte 4 udenfor parentes. Og faktoriser bagefter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2008 af ibibib (Slettet)

Du faktoriser et andengradspolynomium vha. sætningen

ax²+bx+c = a(x-x1)(x-x2),

hvor x1 og x2 er rødderne (nulpunkterne).


Svar #3
31. august 2008 af marlene1 (Slettet)

altså for den øverste: 4(x-2x)(x-7)
er dette rigitgt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2008 af ibibib (Slettet)

4x^2 - 8x -32 = 4(x-4)(x+2)


Svar #5
31. august 2008 af marlene1 (Slettet)

skal denne forkortes endnu mere?

det samme gælder så for:  8x^2 -24x -32 = 8(x-3)(x+4) ved ikke om det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2008 af ibibib (Slettet)

Du skal beregne nulpunkterne, vha. diskriminant formlen.

8x^2 -24x -32 = 8(x-4)(x+1)


Svar #7
31. august 2008 af marlene1 (Slettet)

hvordan gør jeg det :s


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2008 af ibibib (Slettet)

Hvis du ikke har lært at løse en andengradsligning, kan du ikke løse denne opgave.


Svar #9
31. august 2008 af marlene1 (Slettet)

altså joo,
 

Diskriminanten findes ved d= b^2 -4ac
det er så: 8^2-4*4*(-32)   ikke? (:


Svar #10
31. august 2008 af marlene1 (Slettet)

er det for begge jeg skal finde d ?


Skriv et svar til: forkort brøk..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.