Fysik

3 måske nemme opg''er (:

31. august 2008 af Pernille-2 (Slettet)

hey jeg har fået 3 opgaver for til imorgen, som jeg meget gerne vil op og fortælle om til klassen, problemet er så bare jeg ikke kan finde ud af dem, så håber der er nogen rigtig kloge sp'er som vil hjælpe mig (:

jeg har fået lidt hjælp af "peter lind" men desværre er det stadigvæk lidt uforståeligt, jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med at regne disse opgaver ud (:

________________________________________________________

1)en lille let'løbende vogn med massen 120g befinder sig i et homogent magnetfelt med fluxtætheden 70mT. Vognen kører på et par spændingsførende skinner, så der gennem hver af vognens aksler går en elektrisk strøm på 10A, Afstanden mellem skinnerne er 12 cm,

*Beregn kraften på vognen stammende fra magnetfeltet.

Den samlede gnidningskraft å¨vognen svarer til en gnidningskoefficient på μ=0,10

*Beregn vognens acceleration,
 

TIP: Brug at F=q*v*B og at strømstyrken er q*l/t =q*v

___________________________________________________

2)I et kerneeksperiment sendes protoner og alfapartikler i cirkelbaner i et homogent magnetfelt. Protonerne har en kinetisk energi på 1,0 MeV,

*Hvilken energi skal alfapartiklerne have, hvis de skal følge samme bane som protonerne ?
 

TIP:Brug at radius i cirkelbevægelsen er m*v/(Bq) q er ladningen e for protoner 2e for alfapartikler.

______________________________________________________

3)ved bestemmelsen af elektronens masse ved afbøjning i et magnetfelt kan vi benytte formlen:

m=(q·r2·B2)/(2·Uacc)

Vi kan af formlen se, at enheden for m bliver (C*m2*T2 )/V

Jeg skal nu vise, at dette kan reduceres til kg, :s

TIP: Slå op i en tabel eller bog hvad enheden for T og V er og sæt enhederne ind i udtrykket.

(C*m2*Wb/m2)/W/A (eller J/C) :s?

________________________________________________________

Håber virkelig nogen kan hjælpe mig :(


Svar #1
31. august 2008 af Pernille-2 (Slettet)

1)en lille let'løbende vogn med massen 120g befinder sig i et homogent magnetfelt med fluxtætheden 70mT. Vognen kører på et par spændingsførende skinner, så der gennem hver af vognens aksler går en elektrisk strøm på 10A, Afstanden mellem skinnerne er 12 cm,

*Beregn kraften på vognen stammende fra magnetfeltet.

Den samlede gnidningskraft å¨vognen svarer til en gnidningskoefficient på μ=0,10

*Beregn vognens acceleration,
 

TIP: Brug at F=q*v*B og at strømstyrken er q*l/t =q*v

___________________________________________________

2)I et kerneeksperiment sendes protoner og alfapartikler i cirkelbaner i et homogent magnetfelt. Protonerne har en kinetisk energi på 1,0 MeV,

*Hvilken energi skal alfapartiklerne have, hvis de skal følge samme bane som protonerne ?
 

TIP:Brug at radius i cirkelbevægelsen er m*v/(Bq) q er ladningen e for protoner 2e for alfapartikler.

______________________________________________________

3)ved bestemmelsen af elektronens masse ved afbøjning i et magnetfelt kan vi benytte formlen:

m=(q·r2·B2)/(2·Uacc)

Vi kan af formlen se, at enheden for m bliver (C*m2*T2 )/V

Jeg skal nu vise, at dette kan reduceres til kg, :s

TIP: Slå op i en tabel eller bog hvad enheden for T og V er og sæt enhederne ind i udtrykket.

(C*m2*Wb/m2)/W/A (eller J/C) :s?
_______________________________

kan du ikke lige give mig din msn, så kan vi snakke sammen der, og du kan vel bare sende svarene med en word dokument, og så har vi vel en fræk aftale (;?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2008 af mathon

3)
se
http://peecee.dk/upload/view/129420


Skriv et svar til: 3 måske nemme opg''er (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.