Kemi

Koncentrationer?

31. august 2008 af Louise, (Slettet)

Opgave:
Der afvejes 2,35 g Na2SO4, som opløses i demineraliseret vand i en 250 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vand og omrystes.
a) Beregn den formelle koncentration af Na2SO4 i den fremstillede opløsning.
Det har jeg gjort= 0,0660 mol/L

b) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ og S042- i op¬løsningen.
[Na+]= 0,132 mol/L
[S042-] = 0,0660 mol/L

Opløsningen blandes med 100 mL 0,150 M natriumnitrat.
c) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+, SO42- og NO3- i blandingen.
Og det er så her jeg ikke forstår det mere? Er der en der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2008 af mathon

husk at

fællesvolumenet nu er (250+100)mL = 350 mL

dvs. koncentrationerne af stamopløsningsens ioner ændres
mens
stofmængden af den ion, der ikke tilsættes yderligere af, er konstant


Svar #2
31. august 2008 af Louise, (Slettet)

Ja, men jeg kan stadig ikke se hvordan jeg skal regne opgaven ud? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2008 af mathon

NaNO3(s)  -->  Na+(aq)  + NO3-(aq)

beregn hvor mange mol Na+(aq) og NO3-(aq)

der tilføres ved tilsætning af 100 mL 0,150 M natriumnitrat

skab overblik over, hvor mange mol Na+(aq), NO3-(aq) og SO42-, der nu findes i
350 mL fællesvolumen
og

beregn koncentrationerne her ud fra


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. august 2008 af mathon

se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=566152


Svar #5
31. august 2008 af Louise, (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Koncentrationer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.