Matematik

Fællesnævner

31. august 2008 af hansen_09 (Slettet)

Jeg har en opgave, hjvor jeg skal finde den mindste fællesnævner. I opgaven står der at det er nemmere at finde en fællesnævner, hvis man stiller nævnerne op som produkter. Hvad betyder det? Og har i evt. nogle andre gode forslag til hvordan man nemmest finder den laveste fællesnævner, når der er mere end to brøker i stykket?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af mathon

hvis du har fx.
nævnerne
56 og 84, så opdel dem i primfaktorer for at skabe overblik

56 = 23*7

84 = 22*3*7

fællesnævneren skal så indeholde alle de fælles primfatorer i den højeste potens,
de forekommer i hvert af tallene


Svar #2
31. august 2008 af hansen_09 (Slettet)

fatter jeg ikke! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2008 af mathon

i dette eksempel

FN = 23*3*7 = 168


Skriv et svar til: Fællesnævner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.