Matematik

Lineær Funktion!

02. september 2008 af cloudo (Slettet)

Find en lineær funktion, hvis graf går gennem punkterne (-1,8) og (6,7).

(a = y2-y1/x2-x1) => 7 - 8 / 6 - (-1) => -1 / 7 => 0,142857 ...er det rigtigt?

Hvordan finder man b? er det noget med: b = y1 - ax1 eller b = y2 - ax2 eller noget helt andet?

En lineær funktion f(x) = ax + b går gennem P(3,4) og har hældningskoefficient a = -3. Bestem det punkt, hvor grafen skærer x-aksen.

(hvordan finder man det, uden hjælpemidler?)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er vist korrekt udregnet for hældningskoefficienten i den første opgave. Du finder b ved at indsætte i y=ax+b, hvor du har to værdier af sættene (x,y); du kan indsætte den du vil. a har du så lige fundet.

Når en graf skærer x-aksen er y=0; det kan du benytte til at sige: f(x)=0. Du skal således lige finde konstantledet på samme måde som ovenfor og derefter blot indsætte og finde punktet for f(x)=0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/129459


Svar #3
02. september 2008 af cloudo (Slettet)

 Det forstår jeg virkelig ikk.

vil i ikke nok vise og forklare mig det..


Svar #4
02. september 2008 af cloudo (Slettet)

 er der ikke nogen, der vil vise og forklare?...


Svar #5
02. september 2008 af cloudo (Slettet)

 Jeg mener den anden opgave.,, uden hjælpemidler. 


Svar #6
02. september 2008 af cloudo (Slettet)

Pleeeeeaase... mangler bare den anden opgave!


Brugbart svar (8)

Svar #7
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

P(3,4) a=-3

Du kender udtrykket for en ret linje: y=ax+b - du skal bestemme den værdi af x, hvor y=0. Til dette formål skal vi bruge værdien for b. Dette gøres ved at indsætte punktet P i ligningen:

4=-3*3+b <=> b=13

Hermed bliver ligningen for den rette linje: y=-3x+13

Vi kan nu indsætte for at finde x for y=0:

y=0 <=> 0=-3x+13 <=> 3x=13 <=> x=13/3


Svar #8
02. september 2008 af cloudo (Slettet)

 tusind tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Sålidt. Husk at markere brugbare indlæg som "Brugbare" - fortsat god dag og undskyld ventetiden. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2011 af nilofar1993 (Slettet)

hej Jerslev..

jeg kan se at du har stryr på lineær funktion, så kunne du ik også være sød og hjælpe mig??

spørgsmåleene er:

hvad fortæller tallene a og b om linjen y=ax+b??

for hvilken a er sammenhængen henholdsvis voksende/aftagende/konstant.

håber du vil hjæloe mig. er virkelig på den. har prøvet ALT men kan ikke komme på en løsning. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du har pustet liv i en 3 år gammel tråd.

I den lineære forskrift y = ax + b angiver a hældningskoefficienten, mens b angiver y-koordinaten til liniens skæringspunkt med y-aksen.

Hvis a > 0 er funktionen voksende, hvis s < 0 er den aftagende, og hvis a = 0 er den konsatnt.


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. september 2011 af nilofar1993 (Slettet)

hehheehehehe... men kunne du måske uddybe dit første vsra.. er en idiot til matematik.. men har forstået det andet.. mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvad forstår du ikke der? Ved du ikke, hvad hældningskoefficienten er, eller hvad det betyder, at linien skærer y-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. september 2011 af nilofar1993 (Slettet)

jo.. NU forstår jeg den.. undskyld havde ikke læst den ordenlig.. men det var også bare hvordan man kan bevise det.. er det ik bare med at tegne en graf og vis hvor meget den stiger og hvor den skærer?? du virker lidt træt :)


Skriv et svar til: Lineær Funktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.