Matematik

Ligning

02. september 2008 af v-27 (Slettet)

Hej

Jeg har lavet ligningen, men gerne set om jeg har lavet den rigtig, er der nogen der gerne vil prøve at lave denne her ligning, så jeg kan sammenligne mit facit og se om det er rigtigt.

(x+1)2 / 2 - (x+2)(x-2) / 2 = x+3 / 2 - (x-2)2 / 6

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Jeg har fået

(x+1)2 / 2 - (x+2)(x-2) / 2 = x + (3/2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

ups.. skrivefejl..

(x+1)2 / 2 - (x+2)(x-2) / 2 = x + (5/2)


Svar #3
02. september 2008 af v-27 (Slettet)

jamen skal man ikke regne den helt ud, så der til sidst står X = facit...


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2008 af mathon

...kan

reduceres til

x2 - x + 10 = 0

efter at alle brøker har været omskrevet til sjette-dele
med efterfølgende multiplikation med 6 på begge sider af lighedstegnet,
hvorved
nævnerne bortskaffes.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.