Matematik

Bestem k, så -2 er rod i polynomiet

02. september 2008 af 2005xHTP (Slettet)

Hej. har fået stillet en opgave:

Bestem k, så -2 er rod i polynomiet hvor:

p(x)= x^3 +kx^2 - 3x + 6

jeg ved ik helt om man bare skal sætte x = -2 og isolere k? xD

nogen som ka hjælpe? :D


Brugbart svar (4)

Svar #1
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: For en rod gælder: P(r)=0, hvor r er en rod. Dvs., at p(-2)=0. Du skal således indsætte -2 på x's plads og sætte lig nul og herefter isolere k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2009 af LotteKjærhus (Slettet)

Er K så = -1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2010 af noehr91 (Slettet)

 jeg for det til at være k = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2010 af MisSluis (Slettet)

hvordan isoleres k?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2011 af Sidselpb (Slettet)

Man gør følgende:

p(-2) = 0  

 -2^3 + k*-8 -3*-2 + 6 = 0

 -8 + k*-8 + 6 + 6 = 0

4 + k*-8 = 0

k*-8 = -4

k = -4/-8

k = 0,5

Jeg får altså mit k til at være ½


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2011 af henriettehenriette (Slettet)

Dine beregninger er rigtige - men der er dog en tastefejl

Eftersom stykket lyder: p(x)=x^3+kx^2-3x+6

og ikke p(x)=x^3+kx^3-3x+6

vil kx^2 være lig k*-2*-2 = k*4 og ikke k*-2*-2*-2 = k*-8

derfor vil k efter mine beregninger blive -1, hvilket efterlader os med et stykke der hedder p(-2) = -8-1*4+12 = -12 + 12 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. maj 2011 af Markus3400 (Slettet)

 p(x) = x^3 + k*x^2 - 3x + 6
p(-2) = 0
  
(-2*-2*-2) +k*(-2*-2) - (-6) + 6 = 0
-8 + k * 4 + 12 = 0
4 + k * 4 = 0
4-4 + k * 4 = 0-4
k * 4 = -4
k * 4 / 4 = -4 / 4
k = -1


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. juni 2011 af Sidselpb (Slettet)

Ups. Det har du ret i  :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2011 af Sophiatt (Slettet)

Hvordan kommer I frem til dette? I har nok ganget med 2 på begge sider, men jeg forstår ikke hvordan det kan lade sig gøre...

-8 + k * 4 + 12 = 0 <=> 
4 + k * 4 = 0


Skriv et svar til: Bestem k, så -2 er rod i polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.