Matematik

jeg forstår det bare ikke!

03. september 2008 af katrine2438 (Slettet)

hejsa :D

jeg har fået en matematik opg. som jeg simpelthen ikke forstår.

håber virkelig der er nogen der kan hjælpe med nogle gode råd!

opgaven :

USA's befolkningstal kan i perioden 1800 - 1950 med god tilnærmelse beskrives ved modellen:

f(x) = (en brøk) 198 over 1+36,2 * e-0,0310*x

hvor f(x) er befolkningstallet (i millioner indbyggere) x år efter år 1800.

a) hvornår nåede befolkningstallet i USA op på 50 millioner indbyggere?

b) bestem befolkningstallets væksthastighed i 1925.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af ibibib (Slettet)

a) Løs ligningen f(x)=50 på din grafregner eller IT-værktøj.

b) Bestem f '(125) på din grafregner eller IT-værktøj.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2008 af peter lind

a) du skal løse ligningen en brøk) 198 over 1+36,2 * e-0,0310*x =50. Tag logaritmen på begge side af lighedstegnet.
 

b) Find f'(x) og dernæst f'(1925-1800)


Svar #3
03. september 2008 af katrine2438 (Slettet)

mange tak :D


Skriv et svar til: jeg forstår det bare ikke!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.