Matematik

Stedfunktion

03. september 2008 af jgmajk (Slettet)

Hej....

Jeg har fået denne opgave:

En sten slippes fra toppen af en dyb brønd. Hastighedsfunktionen er v(t)=-9,82*t

a) Bestem stedfunktionen når tiden er 0(s) når stenen slippes i højden 0 (m).

Efter 2,3 sekund høres plasket fra stenen der rammer vandet. b) hvor dyb er brønden?

c) Er det vigtigt for vurderingen af brøndens dybde at det tager tid for lyden at bevæge sig op gennem brønden? Lydhastigheden er ca. 340 m/s

Håber at der er nogen som kan hjælpe mig:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hint til 1: Sammenhæng mellem stedfunktion og hastighedsfunktion er s'(t)=v(t) ⇔ s(t)=∫v(t) dt

Hint til 2: Benyt ovenstående ligning.

Hint til 3: Beregn hvor langt lyden kan bevæges sig i det tidsrum.


Svar #2
03. september 2008 af jgmajk (Slettet)

oka.. det prøver jeg:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2009 af Læsehesten ? (Slettet)

 hej. Jeg sidder med samme opgave, og jeg er fuldstændig lost, kan I evt. hjælpe? /: 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2009 af Læsehesten ? (Slettet)

 fandt ud af det.. 


Skriv et svar til: Stedfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.