Matematik

Reducer

04. september 2008 af spørg mig (Slettet)

Hej alle sammen jeg har lidt problemmer med at Reducere det vil være rart med noget hjælp til dem her:  12b - (9b + 4a) - a       7(a + 2b) - 6b + 2a    .. jeg forstår det slet ikke så det vil være rart med at få det forklaret og få svaret på dem


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2008 af mathon

har du ikke
lært at

1) hæve en minusparentes

2)  gange ind i en parentes???


Svar #2
04. september 2008 af spørg mig (Slettet)

jeg har lært at gange ind i en parantes, men kan bare ikke finde ud af resten prøver mig hele tiden frem men læren siger stadig at det er forkert..hjælp tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2008 af mathon

14 år  - nå OK  :-)

man hæver en minusparentes ved at skifte for og regnetegn + <--> -.

man ganger en flerleddet størrelse med et tal ved at gange hvert af leddene

12b - (9b + 4a) - a  = 12b - 9b - 4a - a, som reduceres færdig

7(a + 2b) - 6b + 2a = (7a + 7*2b) - 6b + 2a = 7a + 14b -6b + 2a, som reduceres færdig


Svar #4
04. september 2008 af spørg mig (Slettet)

er de her svar rigtige : 1. 3b - 3a         2. 9a + 8b (tror at jeg har regnet den her forkert)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2008 af mathon

1. 3b - 5a

ellers perfekt  :-)


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.