Matematik

Regneforskrift for halveringslinjen til vinkel c

04. september 2008 af RasmusXF (Slettet)

Jeg sidder med opgave 291 i Teknisk Matematik 3. udgave af Preben Madsen.

Jeg har fået tre funktioner, de danner tilsammen en trekant.

a(x) = 2x-15

b(x) = -x+3

c(x) = x+1

Jeg har regnet opgave a, hvor jeg skulle bestemme koordinaterne til hjørnepunkterne a,b,c. Men nu skal jeg så finde en regneforskrift for vinkelhalveringslinjen til vinkel c. Bagefter skal jeg lave en regneforskrift for medianen på siden b, og til sidst i opgave 291-D skal jeg finde en regneforskrift for højden på siden a.

Og jeg er fuldstændig lost i B, C, D. Vores lærer har ikke rigtig kunne hjælpe os, og jeg har ikke kunne finde nogen, der kunne hjælpe, da næsten ingen i klassen ved, hvordan vi skal lave det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2008 af Isomorphician

Forskrift til vinkelhalveringslinje:

b(x)'s vinkel ift. x-aksen = tan^-1(-1) = -45° = 45°

a(x)'s vinkel ift. x-aksen = tan^-1(2) = 63,43°

Vinkel C = 180° - 45° - 63,43° = 71,57°

Vinkel C's vinkelhalveringslinje ift. x-aksen = (71,57°/2) + 63,43° = 99,217°

Halveringslinjens hældningskoefficient = tan(99,217°) = -6,162

Find nu linjen der går gennem C og har hældningskoefficient -6,162

........

Medianen på siden b går fra midtpunktet på b til B.

.........

Højden på siden a står vinkelret på siden a, og går gennem A.

Husk at linjer står vinkelret på hinanden når hældningskoefficienternes produkt giver -1.

(hældningskoefficient linje a)*(hældningskoefficient højde) = -1


Svar #2
04. september 2008 af RasmusXF (Slettet)

Jeg takker mange gange, fornemt svar :)


Skriv et svar til: Regneforskrift for halveringslinjen til vinkel c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.