Matematik

bestem maksimum - hvad har jeg gjort forkert?

04. september 2008 af suff (Slettet)

Jeg skal bestemme maks for funk: f(x)=lnx-3x         , x > o

jeg diff: f(x)=(1/x)-3

jeg solver den

f``(0)= (1/3)

sætter mit x ind i den oprindelige f(x) og den giver -ln(3)-1 samtidig med der står error????????


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Når du skal finde maksimum, sætter du f '(x)=0 og ikke f '(0)=..........

Du finder vendetangenten, altså hvor tangentens hældning er 0.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. september 2008 af Isomorphician

ln(1/3) - 1 = -2,09861


Svar #3
04. september 2008 af suff (Slettet)

kan et maksimum blive et minus tal? åbenbart?


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. september 2008 af Isomorphician

#3

Toppunktet ligger under x-aksen


Svar #5
04. september 2008 af suff (Slettet)

hm ok kigger lige i bogen en ekstra gang efter noget toppunkts teori

men mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: bestem maksimum - hvad har jeg gjort forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.