Matematik

svær vektoropgave?

05. september 2008 af eldurum (Slettet)

om vektor a og b gælder:

vektor |a|= 5 og  vektor |b|= 4 og vektor |a-b| = 3

hvordan kan man så bestemme vektor a * b  og vinkelen mellem vektor (a,b) ???

Har siddet i 4 timer nu og tænkt...

Jeg ved godt at vektor a * b = |a| |b| * cos (v), men jeg har jo ikke vinkelen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2008 af ibibib (Slettet)

Du skal benytte at |a-b|² = (a-b)² = a² + b² - 2ab ->

9 = 25 + 16 -2ab


Svar #2
05. september 2008 af eldurum (Slettet)

oki, det kan jeg godt se, men så skal der vel isoleres?

hvordan kan jeg gøre det, så jeg både finder a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2008 af mathon

fra #1 haves

9 = 25 + 16 - 2vektor_a*vektor_b

hvoraf

vektor_a*vektor_b  kan beregnes

du kan nu anvende
a * b = |a| |b| * cos (v)

og beregne v


Skriv et svar til: svær vektoropgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.