Matematik

cos C HJÆLP

06. september 2008 af benebc (Slettet)

i en trekant gælder:

IBCI = 2 ; IABI og IACI = 5/2 IABI

find cos C

jeg har fundet ud af at cos C = a2 + b2 - c2 / 2 ab

men hvordan kommer jeg videre og finder siderne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2008 af Isomorphician

|BC| = siden a

|AB| = siden c

|AC| = siden b

Du ved at |BC| = a = 2, og at |AB| = |AC| = (5/2)*2 = 5.

Nu kan du indsætte i formlen for cos(C).


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2008 af mathon

|AB| = (5/2)|AB|???


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. september 2008 af Isomorphician

#2

Hov.....:-)


Skriv et svar til: cos C HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.