Matematik

En trekants kateter

06. september 2008 af The Magpie (Slettet)

En trekants kateter er x og 20-x. Bestem det størst mulige areal af trekanten. Er der nogen, der kan give mig et hint så jeg kan komme igang med at løse den opgave?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2008 af Isomorphician

Areal = A(x) = (1/2)*(1. katete)(2. katete)

A(x) = (1/2)(x)(20-x) = -(1/2)x^2 + 10x

Find A'(x) = 0, og afgør om der er tale om et maksimum.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2008 af mathon

...en katete er jo også højde i trekanten


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Hvorfor ved I at der er tale om en retvinklet trekant?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2008 af mathon

...når ordet katete optræder i opgaveteksten, er trekanten retvinklet...


Skriv et svar til: En trekants kateter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.